Csoportkép Kertimag
  • Termékeink:

Kertimag termékeink

FAJTAHASZNÁLAT A HÁZIKERTBEN

Magyarországon a rendszerváltás után élesen különvált a házikerti, kerti önellátás céljára való hobbi zöldségtermesztés és az értékesítésre szánt, intenzív körülmények közötti, professzionális termesztés fajtahasználata.

1/ Házikerti termesztésben, hobbi felhasználásra olyan fajtákat termesszünk, melyek a család önellátását szolgálják. Erre a célra megfelelőek a régi tradicionális fajták, melyek szabad beporzásúak, a szaknyelvben OP fajták (OP = open pollinated). Ezek között sok fajta, mely annak a környéknek a nevét viseli, ahol évtizedek alatt létrejött. Ilyen például a Braunschweigi káposzta, a Stuttgarti hagyma vagy a Nagydobosi sütőtök és a Szentesi piacos paprika.

2/ Értékesítésre, eladásra csak profi fajtákat használjuk, melyek általában F1 hibridek és a nemesítői munkának köszönhetően olyan tulajdonsággal rendelkeznek, mint például a magas terméshozam, egyöntetű állomány, hosszú eltarthatóság, kemény termés (mely bírja a szállítást). Egy F1 hibrid fajta előállítása minimum 8-10 évet igényel, így a vetőmag ára is nagyon magas (a szabadfajta árának 10-15-szöröse). Ilyen fajták például a Balassa F1 paprika, a Gloria F1 káposzta, Ritmo F1 uborka. Ezekből a drága hibridekből az ár miatt hobbi vetőmagtasakba csak 5-10 szem mag csomagolható.

A vetőmag tárolása:

A vetőmagot mind a tároló helyen, mind az eladó térben száraz, hűvös, a raktárban lehetőleg sötét helyen tároljuk. Nagyon fontos, hogy az értékesítési helyen is óvjuk a vetőmagállványt a nedves, túlságosan meleg környezettől, valamint a hőmérsékletingadozástól.

Mi olvasható a vetőmag tasakon?

Vetőmag tasak mellső borító: Eurofül, segíti az elhelyezést a kínálóállványon. Származási hely. Magyar nyelvű megnevezés. Román nyelvű megnevezés. A Rédei Kertimag Zrt-nek kolozsvári székhellyel működik Kertimag Románia néven leányvállalata, amely jelentős forgalmat bonyolít Romániában, ezért tüntetjük fel románul is a fajnevet. Az árkategória jelölése betűvel.
Vetőmag tasak hátsó borító: Magyar nyelvű fajtaleírás. Latin megnevezés. Sorozat neve. Román nyelvű fajtaleírás. Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettségünket átvállaló koordináló szervezet védjegye (ÖKO-Pannon Kht.). Német nyelvű fajtaleírás. Termesztési útmutató piktogramokkal: 1.vetés: üvegházba, fóliába, 2. vetés: szabadföldbe: vetési talajhőmérséklet, vetésmélység, a vetés javasolt ideje 3. sor- és tőtávolság 4. palántázás 5. érési idő. Vállalati termékazonosító szám, termékkód. A termék vonalkódja. Az árcsoport vonalkódja, alatta az árkategória betűjel. Fülrész: csomagoláskor erre kerül feltüntetésre: a vetőmag tétel érvényességi ideje, a minősítés éve, az azonosító száma és a tasak töltőtömege.
Keresés
Kosár tartalma
A kosár üres.


Látogató számláló
0002935550

Jelenleg 7 látogató van itt
Szívesen olvasnánk az áruházunkról a véleményét, kérdésére válaszolunk, kérjük írjon nekünk

© 2023 RÉDEI Kertimag Zrt. Kisbéri Mintaboltja Adatvédelmi nyilatkozat | Általános értékesítési és szállítási feltételek | Vásárlási feltételek | Kapcsolat